Okumaya başlayacağınız kitap, epey dikkat gerektiren hikayelerden oluşuyor. Bir imgeden ya da temadan bir bütüne hakikat gittiğinizi sandığınız anda, o bütünün paramparça olduğunu lakin noktayla göz göze geldiğinizde anlayacaksınız.
Zira her bir hikaye, aklınızdaki boşlukları doldura doldura ilerliyor lakin yolun sonunda sayısız eksikliklerle baş başasınız artık.
Kelam, yeni bir evre kazanmış ve geçmişin bütün izleri tenkit eleğinden geçerek insancıl renklere bürünmüştür adeta…
Kelamın her manası; sanattan toplumsal yaşama, ikili bağlardan toplumsal yaralara kadar güçlü bir politik tenkitle yüklüdür.
Kurulan çok sade bir cümle, tasvir edilen sıradan bir berber dükkânı, anımsanan sevimsiz bir geçmiş ya da rastgele bir roman kahramanı; hepsi bu derin eleştiren hissesini alır.
Bu yüzden, Hayat Bir Tutam Çörekotu Tadında’daki hikayeleri bir solukta okuyup geçemeyeceksiniz.
SAMİMİ BİR LİSANLA ANLATIM
Kesinlikle kaçırdığınız bir imge olacaktır ve geriye dönüp tekrar tekrar… Muharrir, bütün hikayelerinde samimi bir lisanı ve anlatımı seçmiştir. Zira masanın üzerini bir sürü şeyle doldurmak dikkati dağıtır…
NAZMİ ÖZÇELİK KİMDİR
İzmir Namık Kemal Lisesi’nden mezun oldu. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Kimya mühendisliği, İstanbul Üniversitesi’nde İşletme İktisadı İdaresi Uzmanlığı (MBA) ve Avustralya’da Tasmanya Üniversitesi, Hoş Sanatlar Fakültesi’nde Fotoğraf ve Seramik tahsili gördü. Avustralya’da yaşadığı devirde, 4EB Radyosu Türkçe Kısmında dört yıl programcı ve sunucu olarak amatör radyoculuk ve uzun yıllar Etnik SBS Radyosu için Türkçe Bölge Muhabirliği yaptı.
Sidney’de çıkan haftalık Dünya Gazetesi’nde iki yıl köşe yazıları yazdı. “Meryem Kız” isimli hikayesi 2008’de ‘Sözcükler Edebiyat Dergisi’nde yayımlandı. Yurt dışındaki bir müsabakada “Hasan’ın Öyküsü” isimli hikayeyle ikincilik mükafatı aldı. Akşam Ötüşleri isimli birinci şiir kitabı 2016 yılında, Kalbi Kırıklar Cenneti isimli birinci hikaye kitabı ise 2019 yılı başında yayınlandı.
Muharririn edebiyat ve sanat üzerine yazıları yakın geçmişte Oggito ve İzlekler Sanat Dergisi’nde ve “Sanat ve Teknoloji” başlıklı derlemesi İzlekler’in Sanat3 kitabında yer aldı.
Parşömen Sanal Fanzin’deki nizamlı günlük yazılarının yanında, birebir mecmuada edebiyat/sinema üzerine deneme/eleştiri yazılarını da sürdürmektedir.